Ponuda proizvoda Zatvoriti
0 0 RSD
Vaša korpa je za sada prazna
Uvodna stanica Blog O posteljinama Kako izabrati pokrivač i jastuk za leto?

Kako izabrati pokrivač i jastuk za leto?

Osnovna pretpostavka i tajna zdravog i nesmetanog sna leži u nekoliko faktora, a pre svega u njihovoj pravilnoj kombinaciji, koja će stvoriti idealne uslove za vaš san. Samo tako će vaš organizam moći u potpunosti da iskoristi noćne sate da nadoknadi preko potrebnu energiju i regeneriše nervni sistem.

Spavanje tokom vrućih letnjih meseci 

Svi znaju da ne smeju da zaborave da izaberu dušek od kvalitetnih materijala, poštujući savremenu tehnologiju i uzimajući u obzir aktuelne trendove. U ovom slučaju, akcenat je na pravilnom provetravanju dušeka i uklanjanju vlage, što će obezbediti kvalitetna navlaka i smeštanje dušeka na letvice.

Ali posteljina je još jedan neophodan deo slagalice, koji igra veliku ulogu u stvaranju neophodne mikroklime u krevetu, i dok naravno ne možete tek tako da zamenite dušek leti, možete lako da zamenite zimski topli jorgan za lagani letnji jorgan. Istovremeno, zahvaljujući tome, značajno ćete povećati udobnost i stvoriti uslove i klimu neophodne za nesmetan san čak i leti. Dakle, šta čini letnju posteljinu tako različitom i drugačijom?
 

Kako izabrati letnji jorgan i jastuk 

Letnja posteljina je trend poslednjih godina i kreirana je upravo sa ciljem da spavanje u letnjim mesecima učini prijatnijim za korisnike. Kao takvi, moraju da ispunjavaju jednu od najvažnijih karakteristika, a to je lakoća i odlična apsorpcija uz naknadno uklanjanje vlage.
 

Dimenzije

Veličina naših letnjih jorgana je 132x200 cm. Ova veličina je idealna veličina za pojedince. Ako sa partnerom delite bračni krevet, prednost dva odvojena jorgana je u tome što se nećete svađati oko pokrivača sa partnerom. 
Za jastuke, zavisi od toga koju vrstu odaberete. Klasični jastuci obično imaju dimenzije 70x90 cm. Anatomski i ortopedski jastuci imaju tendenciju da budu manje veličine.
  

Punjenje

Lakoća jorgana postiže se upotrebom punjenja manje težine. Materijali sa potrebnom prozračnošću i upijanjem tada osiguravaju preostale atribute letnjeg jorgana. Pored funkcije termoregulacije, svi ovi parametri obavljaju i higijensku funkciju, tako da vam pod jorganom nije nepotrebno toplo.

Anatomski jastuci su obično napravljeni od memorijske pene ili lateksa. Dovoljno su prozračni i odvode vlagu. Za još bolju ventilaciju, jastuci mogu biti perforirani. 
 

Materijali

U osnovnoj verziji to može biti, na primer, običan pamučni jorgan sa malom težinom punjenja, ali se mogu naći i modeli koji nude dodatni tretman površinskih materijala jorgana, kao što je efekat hlađenja. Njihov cilj je da svom korisniku donesu još više udobnosti i ispune misiju letnje posteljine. U našoj ponudi možete birati između Klinmam jorgana koji ograničavaju pregrevanje i noćno znojenjeí.

Kod nekih anatomskih jastuka možete da zamenite godišnju navlaku sa letnjom navlakom sa termoregulacionim svojstvima i efektom hlađenja. To je slučaj, na primer, sa Tempur jastucima sa SmartCool tehnologijom. Slično, Perdormire jastuci imaju BeFresh® navlaku za jastuke koja apsorbuje toplotu. 
 

Toplota

Letnji pokrivači uglavnom su manje topli. U slučaju jorgana sa Outlast® tehnologijom, toplota zavisi od vaše temperature tela. Outlast® materijal održava konstantnu temperaturu ispod pokrivača. Ako vam je hladno, zagrevaće vas i obrnuto.